Hvad betyder ulighed egentlig mellem køn, generationer og geografi? Og kan det passe at 80% af ens indkomst allerede er defineret ved fødslen? Det får I svar på.
Vi skal undersøge forskellige former for ulighed – fx mellem køn, generationer og geografi. Undervejs skal eleverne indgå i dialoger omkring økonomisk ulighed ud fra egne standpunkter.
Eleverne er selv med til at forme forløbet, når de vælger temaer ud fra deres interesser, som vi kobler til genstande og historier i udstillingen.
Forløbet er udviklet i samarbejde med undervisere fra Niels Brock Innovationsgymnasium.
Hvad betyder ulighed mellem køn, generationer og geografi? Og kan det passe at 80% af ens indkomst allerede er defineret ved fødslen? Det får I svar på.
Vi skal undersøge forskellige former for ulighed – fx mellem køn, generationer og geografi. Undervejs taler vi sammen om økonomisk ulighed med udgangspunkt i jeres egne synspunkter.
I er selv med til at forme forløbet, når I vælger temaer ud fra jeres interesser, som vi kobler til genstande og historier i udstillingen.
1.
Vil du helst være rig i et fattigt land eller fattig i et rigt land?
Du vælger hverken dine forældre eller hvor du bliver født i, og alligevel bestemmer det op mod 80 % af din økonomiske fremtid. Men hvad med de sidste 20%? Den del, der handler om dig, og det du gør med dine muligheder?
2.
Skidt, støv og en skjult opsparing
Hvor kunne en kvinde gemme en hemmelig opsparing, når nu husets økonomi var under mandens kontrol? Et godt bud er støvsugeren, for der kan hun i hvert fald være sikker på, at hendes mand aldrig vil støde på den. Måske er det derfor, at medarbejderne fandt 300.000 kroner i støvposen på denne Nilfisk, da den blev doneret til en genbrugsbutik.